2012 РІК ТА ПРОРОЦТВО МАЯ: ЧИ ЦЕ КІНЕЦЬ СВІТУ?

"Так говорить Господь: «Не навчайтесь доріг цих народів, і небесних ознак не лякайтесь" Єремії 10.2

Про це гуде Інтернет і на основі цього знімаються фільми. Це не людина чи місце, що привертають так багато уваги, а рік 2012. Цей рік згідно з пророцтвом Мая, знаменує собою закінчення тривалого циклу часу, конкретно, кінець 5,126-року (дехто каже 5,128-року) цикл в календарі Мая, рік, на який також припадає особливе розташування планет в небі. 21 грудня, 2012 припадає на день зимового сонцестояння, і в той час сонце і Земля вирівняються з центром галактики Чумацького Шляху. Це посилює збудження і спекуляції, в результаті чого багато хто задається питанням: що буде? Чи буде кінець землі, яким ми його уявляємо? Чи буде це входженням в «нову свідомість»? Чи приземляться дружні інопланетяни чи відбудеться вторгнення ворожих. Чи це просто ще один рік без особливого значення?

Одні кажуть Катастрофа, Інші кажуть Трюк для привернення уваги

Трейлер фільму на "2012" режисера Роберта Емерліх, де в головній ролі знявся Джон Кьюсак, показує як океанські води затоплюють високі гори у Тибеті. Численні відео YouTube про 2012 рік показують катастрофу за катастрофою: вогняні комети, які падають з неба і знищують міста, вируючі пожежі і руйнування мостів. Чекайте на інші фільми про 2012 рік, наприклад, один з яких фільм режисера Олівера Стоуна, у головній ролі Том Круз, який на даний час в стадії планування. Багато хто говорить, що ажіотаж навколо 2012 це просто обман. Ентоні Евен, професор астрономії який вивчав Майя протягом 35 років, сказав, що нема чого боятися від 2012 року. "Я думаю, що популярні книги ... про те, що говорять Майя насправді придумані на основі що, майже немає доказів».," (http://www.cnn.com/2009/TECH/science/01/27/2012.maya.calendar.theories/index.html). Авені вказує, що галактика Молочного Шляху нічого не значила для Мая, так як центр галактики не було визначено аж до 1950 року. Інші, однак, такі як астрологи і прихильники духовності Нью Ейдж, довірились древнім пророцтвам і розташуванням планет небі.. Вони вважають, що існують паралелі з пророцтвами від інших народів, таких як індіанці Хопі, і навіть від «сплячого пророка» Едгара Кейсі, людини, яка пішла від діагностування хвороби до духовних порад про реінкарнацію, Атлантіс та, і Ісус настільки відрізняються від Ісуса в Біблії, що йому треба дати призвісько Ісус Едгара Кейсі. Протягом багатьох років у вченнях Нью Ейдж були пророкування про так звані катастрофічні "земні зміни», такі як землетруси і повені, або навіть зміну магнітних полюсів, яка нібито різко змінить землю, убивши велику кількість людей під час цього. Таким чином, для тих, хто насправді вірить в ці прийдешні зміни, пророцтва Майя про 2012 рік, як здається, тільки підтверджують їх погляди.

Так що ми повинні думати?

Не існує ніяких доказів про те, що Майя сказали, що кінець світу настане 21 грудня 2012 року, тільки їхній календар закінчується в цю дату в кінці довгого циклу. Деякі тлумачать це як кінець землі, але це спекуляція. Сандра Нобл, виконавчий директор Фонду Сприяння Розвитку Мезоамериканских досліджень в Кристал Рівер, повідомляє про те, що, вбачати 2012 рік в якості кінця світу це «повний вимисел і шанс для багатьох людей заробити на цьому гроші" (G . Джеффрі Макдональд, USA Today: "Чи Майя пророкували Апокаліпсис 2012 року? 3-27-07, http://www.usatoday.com/tech/science/2007-03-27-maya-2012_n.htm). Сьюзан Мілбрат, астроном древніх часів, що вивчає Мая, і куратор в Флоридському Музеї Історії Природи, додає, що "у нас немає запису або знання, про те, що Мая могли думати, що настане кінець світу в той момент" (http://www.usatoday.com/tech/science/2007-03-27-maya-2012_n.htm). Якщо ви християнин, ви знаєте, що кінець і оновлення світу в руках Божих. «День же Господній прибуде як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рухнуть, а земля та діла, що на ній, погорить». 2 Петра 3:10 «День Господень» прийде як «злодій вночі» означає, що ми не можемо і не будемо знати час (день або рік). Якщо ви не християнин думки про 2012 і інші можливі катастрофи будуть постійно не надавати вам спокою. Бог створив небеса і землю і він той, хто назначив час кінця землі і цей час нам невідомий. Бог буде головним у цьому процесі, Він спричинить кінець і Він створить нову землю «І бачив я небо нове й нову землю, перше бо небо та перша земля проминули і моря вже не було» (Об’явлення 21:1). Ви в Божих руках зараз, навіть якщо ви не вірили в Нього. Єдиний істинний Творець Бог хоче, щоб ви покаялись і вірили в обіцянку Месії, Сина, якого Він послав на землю заплатити покарання за ваші гріхи, Ісуса Христа. «Не бариться Господь із обітницею, як деякі вважають це барінням, але вам довго терпить, бо не хоче, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до життя». 2 Петра 3:9 В Івана 11:25-26, Ісус задає Марті питання: «Промовив до неї Ісус «Я воскресіння й життя. Хто вірує в Мене, - хоч і вмре, буде жити. І кожен, хто живе так хто вірує в Мене – повіки не вмре. Чи ти віруєш в це?» Ісус не говорить про нову свідомість, а про нове народження, яке настає для віруючого, коли він вірить в справжнього Ісуса, Боголюдину, який вмер за наші гріхи. Яка ваша відповідь? Це питання, і ваша відповідь – зараз набагато важливіші ніж питання – що станеться в 2012 році.

Важлива нотатка

Той факт, що на цьому сайті міститься інформація про ту чи іншу групи означає лише те, що ми маємо саме богословську незгоду. Цим ми не висловлюємо свою думку про шкідливість групи із соціологічної або психологічної точки зору, окрім тих випадків, коли про це зазначено прямо.