В церквах виникають питання про віру. Кого можна вважати "братом", але із іншої деномінації, а кого ми вважаємо "не-християнином". Іноді відповідь очевидна. Іноді дати відповідь на це питання складно.

Ми живемо в час, коли слова Христа «Я – дорога, правда і життя» стають особливо болючими. Світогляд людей далекий від християнського. Часом способи пізнання істини є такими, які не ведуть до пізнання Христа, адже ніхто не скасовував духовну війну, яка йде за наш розум. Навколо нас активно працюють інші культи та релігії. 

Чи може церква успішно конкурувати з іншими релігіями? Чи ми розуміємо ті виклики, які стоять перед нами? Що таке «культ»? Чи є істина (бодай яка) в інших релігіях? Що робити, якщо у двері постукали Свідки Єгови? Що робити, якщо друг дитинства потрапив під вплив мормонів, або став кришнаїтом?

Саме про це й наш курс! Він складається (на цей момент) із 4 уроків.

Кожний урок триває 20-25 хвилин. Також ви можете завантажити конспект. Ці уроки призначені для перегляду на братерських спілкуваннях, у малих групах.

Ми пропонуємо наступний формат перегляду:

1. Перегляд відео (20-25 хвилин)

2. Обговорення матеріалу (45 хвилин)

Ви можете вільно використовувати ці матеріали.

Зустріч 1

Відео про біблійні попередження про появу фальшивих пророків. Це відео першої зустрічі. Завдяки цьому відео ми зможемо побачити, що Біблія дійсно багато говорить про появу невірних вчень.

Зустрічі 2 і 3

Про релігійні групи говорять по-різному. З різних сторін та боків. Яку інформацію використовувати? Яким чином? Як не помилитися?
Частина 2:


Частина 3:

 

Зустріч 4

Не всіх ми можемо назвати братами і сестрами... Проте іноді не хочеться поспішати та назвати НЕ братами тих, хто насправді викуплений Христом. Як розібратися? Про це власне й ця лекція.

Важлива нотатка

Той факт, що на цьому сайті міститься інформація про ту чи іншу групи означає лише те, що ми маємо саме богословську незгоду. Цим ми не висловлюємо свою думку про шкідливість групи із соціологічної або психологічної точки зору, окрім тих випадків, коли про це зазначено прямо.