Матеріали Центру

Скільки існує шляхів щоби знайти істину про Бога?

Що стверджують популярні духовні вчителі?

Існує багато шляхів до Бога; Богу все одно вірите ви в Ісуса чи ні: «Одна з найбільших помилок людини -  вірити в те, що існує тільки один шлях. Насправді існує багато різних шляхів, які ведуть то того, що ви називаєте Богом… Просто неможливо, щоб існував лише один шлях… Чи цікавить Бога ваше серце або чи назвали ви Його Сина Ісусом?»   (Опра) «Наскільки ви «духовні» не як не пов’язано з тим, у що ви вірите…Всі релігії однаково неправдиві і однаково правдиві, в залежності від того, як ви їх використовуєте.»   (Толле, Нова Земля)

Якщо Ісус хотів, щоб йому поклонялись як Богові, Ісус був великим егоїстом: «Якщо те, чому нас вчать в ортодоксальній релігії про те, що коли ви ходите в церкву і поклоняєтесь Ісусу і звеличуєте Ісуса <є правдою>, це означає, що Ісус був би найбільшим егоїстом всіх часів, якщо саме для цього він прийшов в світ – щоб люди йому поклонялись і звеличували його, продовжували проповідувати про нього як ті, що це роблять… Ісус не прийшов навчити нас про те наскільки божественний він, але щоби навчити нас, що божественність всередині нас самих»   (Опра)

Історичний Ісус Євангелій і Ісус, в якого вірять християни - справжні вигадки; ціль справжнього Ісуса полягає в тому, щоби ви досягли усвідомлення вашої власної божественності:

«Перший Ісус був рабином, який мандрував берегами північної Галілеї багато століть тому…Цей історичний Ісус був втрачений, знищений історією…(якщо ви живете на Сході, його ім’я могло бути Будда, але людина однаковою мірою вигадана і однаковою мірою проекція того, що не вистачає нам.)….
Мільйони людей поклоняються іншому Ісусові, тому, хто ніколи не існував, хто навіть не претендує на скороминущу бутність першого Ісуса….Він є…Три-в-Одному Христос, джерело таїнств і молитов, що були невідомі рабинові Ісусу, коли той ходив по землі…Ці дві версії Ісуса….втілюють для мене певну трагедію, бо я звинувачую їх в тому, що вони вкрали щось дорогоцінне: Ісуса, який вчив своїх послідовників як досягти Божественної свідомості …Ісуса, що говорив про необхідність вірити в нього як шлях до спасіння, але ці слова вклали в його уста його ж послідовники, що написали їх кілька десятиліть по тому….Ти досягнеш усвідомлення божественності через власні зусилля зараз»   (Діпак Чопра, Третій Ісус)

Про що навчали перші послідовники Ісуса?

Ісус – єдиний шлях до спасіння:

«І нема ні в кім іншім спасіння.
Бо під небом немає іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися мали» (Дій 4:12). З цього тексту чітко зрозуміло, що Бог турбується як і про наші серця так і про те чи віримо ми саме в Ісуса.

Всі релігії не є однакові:

Кожна релігія не може бути «рівною мірою неправдивою і рівною мірою правдивою», бо кожна релігія стверджує щось, що суперечить віруванням інших релігій. Буддизм, наприклад, заперечує існування Бога, в той час як Індуїзм визнає багато божественних істот, які виражають одне божество. Проте, Християнська віра стверджує, що істину і спасіння  можна знайти тільки через Ісуса Христа – твердження, якого не знаходять в усіх інших релігіях. Апостол Іван наголошував винятковість цього спасіння наступними словами: «Хто вірує в Сина, той має вічне життя; а хто в Сина не вірує, той життя не побачить – а гнів Божий на нім перебуває» (Івана 3:36). Апостол Павло висловив це так: «Один бо є Бог, і один Посередник між Богом та людьми, - людина Христос Ісус»             (1 Тимоф. 2:5).

Сам Ісус проголосив, що він – Бог, і він дозволив, щоб йому поклонялись як Богові

В Євангелії від Івана 8:58 Ісус сказав: «Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, - Я є». – чітке посилання на книгу Вихід 3 : 14, де Бог проголосив своє святе ім’я «Я Той, що є». В Євангеліях Нового Заповіту читаємо про те, що Ісус дозволив своїм учням поклонятися йому як Богові (див. Євангеліє від св. Матвія 14:33; 28:17; Євангеліє від св. Луки 24:52; Євангеліє від св. Івана 9:38; 20:28).

Сам Ісус проголосив себе єдиним шляхом до Бога

Ісус сказав, «Я – дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через мене» (Івана 14:6). Згідно вчення Екхарта Толле, цей текст містить значення того, що кожна людина є «Правдою»: Толле твердив, «Істина є  невіддільною від вас…Ісус намагався передати це, коли сказав, «Я – дорога, і
правда, і життя.»  Проте Толле неправильно розумів цей текст: Ісус говорив виключно про себе самого; тільки Ісус є життя, істина і провідник до Бога Отця. Такі заяви не роблять Ісуса «егоїстом» як стверджувала Опра
Уінфрі. Ісус проголосив це, бо насправді він дійсно був Богом в людській плоті – і ніяка людина крім нього ніколи не була такою і не буде.
 
Слова Ісуса в Євангеліях Нового Заповіту не були «вкладені в його уста» його пізнішими послідовниками; ці слова пролунали з уст очевидців його життя, смерті та воскресіння:

Від початку християнської віри в першому столітті нашої ери, ті, хто вірили в Ісуса заперечували свідоцтва про Христа, що не підтверджувалися словами з уст очевидців Господа Ісуса.   Тобто є всі підстави вірити, що слова з Євангелій Нового Заповіту точно описують вчинки Ісуса і правдиво передають суть його послання світові.

ІСТИНА: В Ісусі Христі сам Бог прийшов на землю, щоби явити істину про себе. Тільки через Ісуса Христа людина може пізнати істину і спасіння, що його пропонує Бог.

Я Є ДОРОГА, ПРАВДА І ЖИТТЯ

Важлива нотатка

Той факт, що на цьому сайті міститься інформація про ту чи іншу групи означає лише те, що ми маємо саме богословську незгоду. Цим ми не висловлюємо свою думку про шкідливість групи із соціологічної або психологічної точки зору, окрім тих випадків, коли про це зазначено прямо.